Loading...

Rock’N’Road

Et innovativt skybrudskoncept, der løser hele fire problemer i byer

Når der er skybrud, skal regnvandet væk fra asfalterede pladser og arealer i en fart for at forebygge oversvømmelser. Denne opgave løses hurtigt og effektivt med Rock’N’Road – et koncept med permeable belægningssten og drænede bærelag, som forsinker vandet nær terræn.

Men ikke nok med det; Rock’N’Road sørger også for at rense overfladevandet, inden det enten fordamper, nedsiver eller afledes til kloak. Takket være sin nedkølende effekt modvirker løsningen tillige den såkaldte Urban Heat Island Effect, som betegner den typisk højere temperatur i byer end i landområder, og som på grund af øget urbanisering er et stigende problem. Endelig kan Rock’N’Road omdanne miljøbelastende NOx i luften til uskadelig nitrat ved tilvalg af NOxOFF behandling i belægningsstenenes fulde betonstruktur.

Det er altså ikke mindre end fire forskellige miljøproblemer, som Rock’N’Road koncept tager hånd om i én og samme løsning.

Rock’N’Road består af to hovedkomponenter: Øverst er der en belægning med permeable betonbelægningssten af typen MiPerStone, som er både vandgennemtrængelige, vandrensende og med en nedkølende effekt på temperaturen i omgivelserne. Nedenunder belægningen er der et bærelag af Rockflow stenuldselementer med 95 % hulrum, hvilket giver en innovativ måde at etablere et drænende bærelag på. Desuden renser Rockflow vandet, og kombineres det med opsamling af regnvandet i fordampningsbassin har det også en nedkølende effekt.

De to komponenter håndterer og forsinker tilsammen regnvandet på samme måde som et underjordisk bassin og mindsker hermed risikoen for oversvømmelser ved skybrud.

Rock’N’Road er bl.a. benyttet som skybrudssikring på Langelands Plads på Frederiksberg. Læs mere om projektet

Dines Jørgensen & Co. A/S har udviklet Rock’N’Road i samarbejde med Lapinus (en del af ROCKWOOL koncernen) og Midtgaard A/S.

Langelands Plads er i top 100 over projekter, der er med til at løse klimaudfordringer

Vi er meget stolte af at have deltaget i projekteringen af skybrudssikring på Langeland Plads, Frederiksberg, der netop er kommet med i rapporten ”2019 Cities 100”, der er et globalt inspirationskatalog til fremtidssikring af akutte klimaudfordringer. Rapporten, der indeholder projekter fra 59 byer i 29 lande, er blevet til i et samarbejde mellem Realdania og Nordic Sustainability. Frederiksberg Kommune er et godt et eksempel på en kommune, der tør tænke anderledes og har modet til at etablere innovative løsninger i byrummet.

Her er link til rapporten, hvor Langelands Plads er omtalt på side 219-220.

Projekter

Skybrudssikring på Langelands Plads, Frederiksberg
Skybrudssikring på Langelands Plads, Frederiksberg

Skybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, FrederiksbergSkybrudssikring på Langelands Plads, Frederiksberg
Skybrudssikring på Langelands Plads, Frederiksberg
– billeder

Artikler

Videoer