Loading...
Click edit button to change this code.

Frederiksberg Klimasten

Græsarmeringsstenen der giver nyt liv til græs

Græsarmeringssten er svaret, når man på større arealer som P-pladser, indkørsler og brandveje ønsker en kombination af et grønt look, god afvanding og et stærkt underlag.

Frederiksberg Klimasten er en innovativ græsarmeringssten, som løser et velkendt problem ved traditionelle græsarmeringssystem – nemlig det problem, at græsset med tiden slides ned uden mulighed for at regenerere.

Frederiksberg Klimasten har struktur som en svamp og er fremstillet i den robuste tredje generation af MiPerStone permeabel beton. Dermed kan både regnvand og ilt optages i og bevæge sig gennem stenen. Den våde sten holder jorden omkring stenen fugtig og frigiver vandet langsomt.

Designet giver også græsset væsentligt bedre vækstbetingelser, fordi stenen har meget mere plads til både græs og rodnet. Det skyldes, at den til forskel fra almindelige græsarmeringssten har fire store plantehuller på min. 6 cm i diameter, et gennemgående græsareal og yderligere fire plantehuller, når stenene lægges op mod hinanden. Hullerne er så store, at der er plads til et blomsterløg i hvert hul.

Frederiksberg Klimastenens samlede græsareal udgør hele 78 % af overfladen, og græsset kan brede sig via overjordiske rødder. Det forhindrer græsset i at dø. Udtrykket på arealet, hvor stenen ligger, bliver dermed mere ensartet og grønt og forebygger, at området kommer til at se nedslidt ud.

Stenen kan klare selv tung trafik.

Innovationspris vundet!
Frederiksberg Klimasten har vundet Frederiksberg Kommunes Innovationspris 2019 for kunne opbevare regnvand og dermed skabe mindre pres på kloakkerne. Læs mere om prisen her

Eksempler på steder, hvor Frederiksberg Klimasten er anvendt


Bülowsvej, Frederiksberg – Klimasten med Enregis Stockholm Jord

Bülowsvej, Frederiksberg – Klimasten med Enregis Stockholm Jord (bærelag og vækstmedie)

P.G. Ramms Allé, Frederiksberg - med rullegræs i Klimastenen

P.G. Ramms Allé, Frederiksberg

Artikler

Videoer

Se faktaark